Foto%2520regenboog_edited_edited.jpg

Even voorstellen

Ervaringen

Mijn naam is Frank, geboren in 1979. Woonachtig met Mabel en onze dochter in Groesbeek. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen, tennissen, lezen en soms even niks is ook heerlijk om je weer op te laden.


Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in gedrag van mensen en psychologie. Hoe komt het dat de één door het leven fladdert en een ander vaak worstelt? Door oprecht te luisteren kom je veel te weten over een ander. Leren luisteren heb ik onbewust meegekregen van mijn vader. Een wijze man, die me liet zien hoe respect voor andere er uit ziet.


Na in 2004 te zijn afgestudeerd (Bedrijfswetenschappen) heb ik verschillende functies uitgevoerd, maar iets in mij knaagde er. Voor de buitenwereld leek het perfect te gaan en toch kwam ik mezelf tegen. Twee vragen bleken essentieel voor mij: 'Wie ben ik? Wat wil ik nu in het leven?' Uiteindelijk bracht de zoektocht mij terug bij mijn passie psychologie, mensen en de opleiding tot Psychosociaal therapeut.

Relativeren

Later kwam ik terecht bij Vluchtelingenwerk Nijmegen, tijdens de gesprekken daar leerde ik veel van cliënten, die nagenoeg alles in hun leven hadden opgegeven. Deze ervaringen maakten het eenvoudig om te relativeren en dankbaar te zijn voor gezondheid, familie, vrienden, een dak boven je hoofd en een gevulde koelkast.

Het heden

Na te zijn afgestudeerd aan de opleiding Psychsociaal Therapeut bij Psychodidact ben ik in 2020 voor mezelf begonnen. Andere helpen, meer vrijheid en zelfstandigheid ervaren, dat waren mijn uitgangspunten.

Inmiddels is Statera Psychosociale Counseling een feit en werk ik met veel plezier als Psychosociaal therapeut. Psychische hulp geven, is vooral dankbaar werk. Het mogen ervaren dat hetgeen je doet, andere helpt en bij draagt aan hun persoonlijke ontwikkeling geeft me veel energie.

'Wanneer we niet langer in staat zijn een situatie te veranderen, worden we uitgedaagd onszelf te veranderen.' (Neuroloog Viktor Frankl)

Opleidingen:

- Hupper Positieve psychologie    Psychodidact

- Hupper Zelfcompassie             Psychodidact

- Hupper Narcisme i.o.              Psychodidact

- Psychosociaal therapeut (HBO)  Psychodidact

- Stressmanagement CCC Basic  Psychodidact

- Bedrijfswetenschappen            Radbout Universiteit Nijmegen

Werkervaringen:

- Persoonlijk begeleider Noodopvang

- Persoonlijk begeleider Psychiatrie

- Sociaal juridisch begeleider Vluchtelingenwerk