top of page

Agressie en boosheid

Het kan gebeuren dat je in bepaalde situaties je emoties niet onder controle hebt. De manier waarop je reageert naar andere is te heftig en zorgt ervoor dat je jezelf en andere in de problemen brengt. Dit zorgt dan weer voor frustratie, schaamte, onzekerheid of afzondering. Dit gebeurt tijdens je werk, in je thuis situatie, in contact met vrienden en familie enz.

Soms zijn je emoties verstoord door ervaringen uit het verleden, of is deze manier van reageren ooit noodzakelijk geweest voor jou. In het hier en nu lukt het je niet om dit patroon te doorbreken. Jouw manier van reageren is een automatisme geworden zonder dat je je daar bewust van bent.

Doordat we samen kijken wanneer je doen je denken overneemt, kun je zelf jouw emoties gaan herkennen en daarna nieuw gedrag gaan leren inzetten op het moment dat je daar nog controle over hebt. Samen gaan we bekijken wanneer je met je emoties worstelt en waar dit vandaan komt, zodat dingen je niet meer overvallen, maar je weer grip hebt over jezelf.

Wil je je gedrag ook in moeilijke situaties onder controle krijgen, neem contact op en we gaan hier samen mee aan de slag.

bottom of page