top of page

Counseling

Het Engelse woord voor Psychosociale therapie is Counseling. Dit wil zeggen dat je iemand om raad vraagt. Bij Counseling geef je zelf aan dat de problemen die je ervaart je te zwaar of te veel worden. Wanneer je merkt dat het je niet lukt om bij voorbeeld je werk los te laten, je geen grip meer hebt, je continue achter de feiten aan loopt of je overmatig bang bent dat bepaalde dingen fout zullen gaan. Dit kan leiden tot psychische klachten, een onrustig gevoel, slecht slapen of een overmatig slecht humeur.

 

Hoe werkt het
Bij Counseling zoomen we samen in op jouw gevoelens en je gedachten. En kijken we of er bepaalde overtuigingen of blinde vlekken zijn bij jou, die zorgen voor blokkades, kronkels in je hoofd of denkwijzen die niet functioneel zijn. Het doel is om je inzicht te geven in je eigen denk- en gevoelspatronen. Dit inzicht helpt je om jezelf beter te begrijpen en te accepteren. Zelfinzicht helpt je om milder te zijn, meer op jezelf te vertrouwen, minder gehaast te zijn of meer van momenten te genieten.

 

Methodiek

Methoden die ik gebruik binnen counseling zijn onder andere: Rationeel Emotieve Therapie (RET), Systeemtherapie, Encouraging-Training, Denkstijlen, Acceptance and Commitment therapie (ACT).

Aanmelden:

Je kunt je hieronder direct aanmelden voor een kosteloos intakegesprek.

Neem gerust contact op, ik informeer je graag over de mogelijkheden.

 

Durf om hulp te vragen!

Psychotherapie
Counseling: Diensten
bottom of page