top of page
Frank Statera 2_edited.jpg

Even voorstellen

Mijn naam is Frank, geboren in 1979. Ben woonachtig met Mabel en onze twee dochters in Groesbeek. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen, tennissen, lezen, tuinieren en soms even niks is ook heerlijk om weer op te laden.

Van jongs af aan ligt mijn interesse bij gedrag van mensen, dieren en psychologie. Op de boerderij van mijn vader analyseerde ik het gedrag van onze koeien, er was een duidelijke rolverdeling te zien en zelfs een hiërarchie. Mensen zijn nog wat complexer dan dieren.

Ervaringen

Door oprecht te luisteren en kijken, kom je veel te weten over een ander. Luisteren heb ik onbewust mee gekregen van mijn vader. Een wijze man, die me niet vertelde, maar liet zien hoe respect voor andere eruit ziet. Hierdoor stond ik op vroege leeftijd open voor verhalen van verschillende type mensen.

 

Na in 2004 te zijn afgestudeerd (Bedrijfswetenschappen) waren er verschillende functies, maar ik voelde me niet op mijn plaats, iets in mij knaagde er. Voor de buitenwereld leek het perfect te gaan en toch kwam ik mezelf tegen. Twee vragen bleken essentieel voor mij: 'Wie ben ik? Wat wil ik nu in het leven?' Uiteindelijk bracht de zoektocht mij terug bij mijn passie psychologie, mensen en de opleiding tot Psychosociaal therapeut.

Relativeren

Later kwam ik terecht bij Vluchtelingenwerk en het COA, tijdens de gesprekken op het asielzoekerscentrum leerde ik veel van de bewoners, die nagenoeg alles in hun leven hadden opgegeven. Deze ervaringen maakten het eenvoudig om te relativeren en dankbaar te zijn voor gezondheid, familie, vrienden, een dak boven je hoofd en een gevulde koelkast.

Het heden

Na te zijn afgestudeerd aan de opleiding Psychsociaal therapeut bij Psychodidact is Statera Counseling & Runningtherapie opgericht in 2021. Andere helpen, meer vrijheid en een nieuwe uitdaging, dat waren mijn uitgangspunten. Momenteel werk ik met plezier als therapeut. Psychische hulp geven met aandacht voor veerkracht van de ander is vooral dankbaar werk.  

 

'Wanneer we niet langer in staat zijn een situatie te veranderen, worden we uitgedaagd onszelf te veranderen.' (Neuroloog Viktor Frankl)

Opleidingen & trainingen:

- Gezinsdynamica                              Academie Vesta

- Groepsdynamiek                              COA 

- Cultuur Sensitief Werken                    COA

- Runningtherapie                               Sonnevelt

- Oplossingsgericht werken                  Psychodidact    

- Gedragsproblemen bij jongeren         Psychodidact

- Positieve psychologie                        Psychodidact

- Zelfcompassie                                 Psychodidact

- Narcisme                                       Psychodidact

- Psychosociaal therapeut (HBO)           Psychodidact

- Stressmanagement CCC Basic           Psychodidact

- Bedrijfswetenschappen             Radbout Universiteit

Werkervaringen:

- Psychsociaal & Runningtherapeut

- Begeleider minderjarige alleenstaande vreemdelingen

- Begeleider Noodopvang

- Begeleider Licht verstandelijk gehandicapten

- Sociaal juridisch begeleider Vluchtelingenwerk

bottom of page