Frank

Even voorstellen

Mijn naam is Frank, geboren in 1979. Ben woonachtig met Mabel en onze dochter in Groesbeek. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen, tennissen, lezen, tuinieren en soms even niks is ook heerlijk om je weer op te laden.

Van jongs af aan ligt mijn interesse bij gedrag van mensen, dieren en psychologie. Op de boerderij van mijn vader analyseerde ik het gedrag van onze koeien, er was een duidelijke rolverdeling te zien en zelfs een hiërarchie. Mensen zijn nog wat complexer dan dieren.

Ervaringen

Door oprecht te luisteren en kijken, kom je veel te weten over een ander. Leren luisteren heb ik onbewust meegekregen van mijn vader. Een wijze man, die me niet vertelde, maar liet zien hoe respect voor andere er uit ziet. Hierdoor stond ik op vroege leeftijd al open voor verhalen van allerlei verschillende type mensen.

 

Na in 2004 te zijn afgestudeerd (Bedrijfswetenschappen) waren er verschillende functies, maar ik voelde me niet op mijn plaats, iets in mij knaagde er. Voor de buitenwereld leek het perfect te gaan en toch kwam ik mezelf tegen. Twee vragen bleken essentieel voor mij: 'Wie ben ik? Wat wil ik nu in het leven?' Uiteindelijk bracht de zoektocht mij terug bij mijn passie psychologie, mensen en de opleiding tot Psychosociaal therapeut.

Relativeren

Later kwam ik terecht bij Vluchtelingenwerk en het COA, tijdens de gesprekken op het asielzoekerscentrum leerde ik veel van de bewoners, die nagenoeg alles in hun leven hadden opgegeven. Deze ervaringen maakten het eenvoudig om te relativeren en dankbaar te zijn voor gezondheid, familie, vrienden, een dak boven je hoofd en een gevulde koelkast.

Het heden

Na te zijn afgestudeerd aan de opleiding Psychsociaal Therapeut bij Psychodidact is Statera Psychosociale Counseling opgericht eind 2020. Andere helpen, meer vrijheid en een nieuwe uitdaging, dat waren mijn uitgangspunten.

Inmiddels is Statera een feit en werk ik met veel plezier als Psychosociaal therapeut. Psychische hulp geven, is vooral dankbaar werk. Het mogen ervaren dat hetgeen je doet, andere helpt en bij draagt aan persoonlijk geluk geeft me energie en voldoening.  

'Wanneer we niet langer in staat zijn een situatie te veranderen, worden we uitgedaagd onszelf te veranderen.' (Neuroloog Viktor Frankl)

Opleidingen:

- Hupper college Positieve psychologie    Psychodidact

- Hupper college Zelfcompassie              Psychodidact

- Hupper college Narcisme                    Psychodidact

- Psychosociaal therapeut (HBO)             Psychodidact

- Stressmanagement CCC Basic             Psychodidact

- Bedrijfswetenschappen  Radbout Universiteit Nijmegen

Werkervaringen:

- Psychsociaal therapeut

- Begeleider minderjarige alleenstaande vreemdelingen

- Begeleider Noodopvang

- Begeleider Licht verstandelijk gehandicapten

- Sociaal juridisch begeleider Vluchtelingenwerk