top of page

Werkwijze

Intake:

Vertrouwen en veiligheid om je verhaal te doen, is de basis voor een goede samenwerking. Vandaar vooraf en kosteloos een intake gesprek, zodat we persoonlijk kennis met elkaar maken. Jij dient je op je gemak en vertrouwd te voelen.

Samen werken aan inzicht en groei:

Vervolgens gaan we samen aan de slag. Jouw motivatie en de "wil" om aan je probleem of vraag te werken is van essentieel belang. Ik loop een stuk met je mee tijdens jouw verhaal, luister, ondersteun, houd een spiegel voor en daag je uit om vanuit een ander perspectief te kijken. Je krijgt inzicht in hoe het komt dat je doet wat doet en denkt wat je denkt. We onderzoeken hoe we ervoor kunnen zorgen dat er bij jou ruimte ontstaat voor acceptatie, om in beweging te komen en zelf dingen aan te passen.

We stellen een persoonlijk plan van aanpak op, tussentijds evalueren we hoe jij erin staat en waar nodig doen we aanpassingen. Tijdens dat traject kun je anders tegen zaken gaan aan kijken en het kan zo zijn dat je nieuwe ervaringen op doet, die weer voor vragen zorgen. Er is altijd ruimte om dit te bespreken, ik luister naar je, analyseer je verhaal en breng structuur aan in alle gebeurtenissen. Zo ontstaat overzicht en inzicht.

Duur van het traject:

Hoeveel gesprekken we zullen plannen weet je vooraf nooit. Soms is het voldoende om je verhaal te kunnen doen, geeft dat je voldoende lucht en inzicht om zelf verder te kunnen. Meestal zijn er een aantal gesprekken nodig om je inzicht, acceptatie en ruimte te verschaffen. 

Afbeelding uit het boek: Time to Act van Gijs Jansen en Tim Batink

bottom of page