top of page

Runningtherapie

Runningtherapie is het (therapeutische) inzetten van een duurloop in rustig tempo begeleid door een running therapeut. Het draait daarbij om bewuste aandacht voor het lichaam, waardoor de gedachten minder op de voorgrond zijn.

​

Runningtherapie kan ingezet worden bij onder andere: stress, overgewicht, burn-out, slapeloosheid, depressie, onzekerheid (over het lichaam) en ander type psychische klachten.

​

De Wetenschap:

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen een positief effect heeft op de mentale gesteldheid, het aanpassingsvermogen en veerkracht. Het is bewezen dat door regelmatig hard te lopen zaken als angst, depressie en onzekerheid afnemen. Ook maakt ons lichaam tijdens intensief bewegen of sporten bepaalde stoffen (serotonine en endorfine) aan, waardoor we ons gelukkiger voelen.

Beweging heeft direct effect op onze conditie, het bevordert de slaap, mensen functioneren hierdoor beter, zijn scherper en maken in stressvolle situaties betere keuzes. Uiteindelijk zorgt dit voor meer vertrouwen in eigen kunnen.

​

Combinatie:

Running therapie en psychosociale therapie vullen elkaar vaak goed aan. Bewegen in de vorm van rustig hardlopen is laagdrempelig, geschikt voor jong en oud en er zijn nauwelijks bijwerkingen in tegenstelling tot medicatie.

hardlopen-vrouw-in-het-bos_edited_edited
Runningtherapie: Diensten

Plezier, durf en discipline.

 

Voordat we starten met running therapie, hebben we een kennismakingsgesprek. We bespreken je fitheid en mentale gesteldheid (vragenlijst), eventuele beperkingen, verwachtingen en motivatie. Daarna stellen we jouw persoonlijke doel op.

​

Het draait om samen bewegen en niet om presteren. Er kan worden gekozen voor een individueel traject of in groepsverband. Lopen in groepsverband zorgt voor verbondenheid. Elkaar stimuleren en motiveren maakt het nog leuker. Voor zowel individueel als voor het groepstraject geldt dat door plezier, durf en discipline te combineren er een krachtige mix is om door te zetten en patronen te doorbreken.

​

Hoe lang duurt het:

Een training duurt ongeveer 1 uur.

Het gehele traject duurt 12 weken. 

​

Voor wie:

Iedereen kan deelnemen aan running therapie! Hardloop ervaring of een basis conditie is geen vereiste. Men traint op zijn of haar eigen niveau. Deze therapie vorm is een effectieve en verantwoorde methode om overmatig gewicht kwijt te raken. Running therapie wordt onfder andere ingezet bij mensen met rug- en nekklachten, vermoeidheidsklachten, somberheid en slaap- en concentratiestoornissen.

​

Groepsgrootte:

Minimaal 4 deelnemers, maximaal 6 personen per traject. 

​

Schema:

Week 1: intake / 1 training

Week 2 t/m week 5: 2 trainingen

Week 6 t/m week 12: 1 training

Week 12: afsluitend individueel gesprek: resultaatmeting / (groeps)evaluatie

 

Daarnaast train je 1 tot 2 keer per week zelfstandig!

​

Waar:

Voordat we starten, bespreken we samen welke locatie we uitkiezen.

Groesbeekse bos, Groesbeek

Mookerheide, Mook

Heumensoord, Nijmegen

 

Aanmelden:

Je kunt je hieronder direct aanmelden voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Aanmelden kan ook via de werkgever of middels een doorverwijzing van b.v. huisarts Neem gerust contact op, ik informeer je graag over de mogelijkheden! 

​

No guts, no glory!

​

bottom of page