top of page
Zoeken
  • ftrjjanssen

Eindelijk vakantie!

Sowieso wens ik iedereen een hele fijne vakantie en voor degene die alweer terug zijn, hopelijk heb je genoten en is de batterij weer goed opgeladen. In deze blog schrijf ik onder andere over het nut van vakantie, bezinning en de ontwikkeling van Statera.

Nut van vakantie

Zelf werk ik nog een aantal weken door om daarna met ons als gezin te genieten van een andere omgeving en uit het vaste dagelijkse patroon te stappen. Met name dat laatste is mijn inziens erg belangrijk. Wanneer je ergens anders bent, is het vaak een stuk makkelijker om uit de dagelijkse sleur te komen. Je bent thuis vaak toch gewend om je vaste dingen te blijven doen. Wanneer je op vakantie bent, voel je je vaak vrijer, want opeens hoeven heel veel dingen niet meer zo nodig. Ook een andere omgeving, andere mensen en een andere cultuur maken het een stuk makkelijker om eens bij jezelf na te gaan hoe het nu echt met jezelf gaat. Doe ik nog steeds de dingen, waar mijn hart ligt? Welke ambities heb ik nog voor de toekomst? Hoe is de band eigenlijk met mijn vrienden en familie? Op welke aspecten kunnen mijn partner en ik groeien om onze relatie nog sterker en mooier te maken? Enz.

De bovenstaande vragen lijken misschien voor de hand liggend en toch komen veel mensen er niet aan toe om hier bewust over na te denken, laat staan er mee aan de slag te gaan. We zijn namelijk gewend om “gewoon” alsmaar door te blijven gaan. Tijd voor bezinning wordt nog wel eens afgedaan als nutteloos en inefficiënt geneuzel. Wat mij betreft volledig onterecht!

Jezelf bezinnen is juist verstandig en is vaak heel nuttig om jezelf te ontwikkelen, wijzer te worden en te leren van wat je in het verleden goed en minder goed hebt gedaan.


Statera in ontwikkeling

Het afgelopen half jaar is de therapiepraktijk echt gaan lopen. Met hulp van collega therapeuten ben ik nog eens kritisch gaan kijken naar onder andere mijn website, uitstraling, vindbaarheid en wat mijn waarde als therapeut nu echt is. Dit bleek een nuttige aanpak te zijn.

Afgelopen half jaar zijn met meerdere cliënten mooie trajecten van start gegaan. Samen zijn waardevolle ervaringen gedeeld, die hebben geleid tot inzicht, acceptatie en behaalde persoonlijke doelen. Ik ben vooral heel dankbaar en doe er alles aan om in de toekomst op een professionele en persoonlijke manier ook mezelf te blijven ontwikkelen.

Nieuwe praktijkruimte in aanbouw

Onze garage zal binnenkort een complete metamorfose ondergaan. Eerst wordt de buitenkant aangepakt om ervoor te zorgen dat er een mooie entree komt aan de voorkant van het gebouw. Daarna wordt ook de binnenkant aangepakt: een nieuwe vloer, nieuwe binnenwanden, stuken, schilderen en ten slotte het interieur plaatsen. Over een aantal maanden zal een compleet verbouwde praktijkruimte voor Statera in gebruik worden genomen. In de tussentijd kunnen cliënten nog gewoon terecht in de huidige ruimte.


Tot slot

Statera Psychosociale Counseling is er voor mensen, die graag aan zichzelf willen werken en daarbij wat professionele hulp kunnen gebruiken. Ben je al eerder of tijdens de vakantie erachter gekomen dat in contact met andere er iets toch niet lekker loopt en kom je geen steek verder? Neem contact met me op voor een vrijblijvend intake gesprek.


Hartelijke groet,

Frank


95 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page