top of page
Zoeken
  • ftrjjanssen

Runningtherapie

Bijgewerkt op: 15 mei

Wat is Runningtherapie:

Vind jij het lastig om over je problemen, onzekerheid en andere stressklachten te praten? Dan is Runningtherapie misschien wel iets voor jou. Runningtherapie is het (therapeutische) inzetten van een duurloop in rustig tempo begeleid door een running therapeut. Het draait daarbij om bewuste aandacht voor het lichaam, waardoor de gedachten minder controlerend op de voorgrond zijn.


De wetenschap:

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen een positief effect heeft op de mentale gesteldheid, het aanpassingsvermogen en veerkracht. Het is bewezen dat door regelmatig hard te lopen zaken als angst, depressie en onzekerheid afnemen. Ook maakt ons lichaam tijdens intensief bewegen of sporten bepaalde stoffen (serotonine en endorfine) aan, waardoor we ons gelukkiger voelen.


Plezier, durf en discipline:

We hebben allemaal wel een bepaalde slogan waar we ons mee kunnen identificeren of waar we een bepaalde ervaring en/of gevoel bij hebben. De slogan die voor mij veel heeft betekend, is No guts no glory.

Ik durf wel te zeggen dat ik van nature vrij angstig ben voor nieuwe uitdagingen en confrontaties. Een aantal jaar geleden was ik hier zo klaar mee dat ik de slogan No guts no glory ben gaan implementeren in mijn dagelijks leven. Ik had destijds een tekort aan durf, wat ik wel had, was veel discipline en doorzettingsvermogen. Later toen ik me hier bewuster van werd, ben ik spelenderwijs meer uitdagingen op gaan zoeken en confrontaties aangegaan, ondanks dat dit onwennig en ongemakkelijk aanvoelde. Iedere keer wanneer ik uitdagingen liever wilde vermijden, begon ik er stapje voor stapje toch aan.

Door kleine, spelende stappen te nemen is de drempel veel lager en de kans op succes vele malen hoger. Zo werkt dat ook wanneer je bepaalde dagelijkse patronen wil doorbreken, maar het je niet lukt. Door plezier, durf en discipline te combineren heb je een krachtige mix om door te zetten en resultaten te kunnen behalen.


Hoe werkt het precies:

Op mijn website vind je veel informatie over het Runningtherapie traject: Runningtherapie

Graag nodig ik je uit voor kennismakingsgesprek, je kunt je via de bovenstaande link ook gemakkelijk aanmelden voor een intake gesprek over Runningtherapie.

Durf voor jezelf te kiezen!

49 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page